Erik en Gwen

Over ons

Gwen (1960, Iowa, VS) en Erik (1956, Emmen, Nederland)

In 2015 werden we direct verliefd op de Wilbrinkshof. Onze droom was groen en ruimte, zoals het landschap uit onze jeugd in Iowa en Emmen. We hebben de boerderij overgenomen van de familie Berendsen, die meer dan 100 jaar de Wilbrinkshof met liefde hebben gerund.  We hebben onze plek gevonden in de warme lokale gemeenschap, De Wals, die het ‘noaberschap’ in ere houdt.

Vanaf 2016 zijn we aan het restaureren en verbouwen, met mooi resultaat. Buren, vrienden en familie komen ons inde weekenden en vakanties helpen. Deze inspanningen worden beloond met lekker eten en drinken.  En natuurlijk genieten van het mooie uitzicht op ‘the real Dutch countryside’!

We voelen ons bevoorrecht om op deze prachtige historische boerderij te kunnen wonen. We hebben allebei van jongs af aan genoten van de gastvrijheid en nabuurschap van anderen. Dus vinden we het vanzelfsprekend om deze prachtige locatie open te stellen voor anderen.

Hoe twee wereldreizigers in Oost-Gelderland zijn beland is een vraag die wij je graag beantwoorden tijdens een bezoek.

Wilbrinkshof

Unieke historische herenboerderij in de Achterhoek

In 2016 verruilden Gwen en Erik hun bestaan in centrum Utrecht voor een leven in de monumentale herenboerderij De Wilbrinkshof. Het herenhuis, inclusief een van de mooiste werkende bakhuizen in Gelderland, is genesteld in een oase van rust, groen en ruimte. Gelegen een half uur rijden vanaf Arnhem, in de Liemers (in de volksmond de Achterhoek).

Je rijdt via de lange oprijlaan langs meer dan honderd jaar oude bomen naar De Wilbrinkshof.  Vanzelf voel je de rust en ontspanning die deze unieke locatie te bieden heeft. De mooie grote tuin wordt bewoond door allerlei vogels en dieren. En biedt zicht op de velden waar dagelijks de reeën voorbijkomen.

De Wilbrinkshof bestaat uit een gerestaureerd herenhuis (1897), werkend bakhuis (1850) en een driekapsschuur. Tot 1989 werd hier meer dan 600 jaar actief geboerd. Elk jaar wordt er een biologische moestuin aangelegd en de boomgaarden onderhouden.

Naast 2 vakantieappartementen is De Wilbrinkshof te huur als locatie voor afdelingsdagen, congressen en andere feesten. Ook vinden er tal van open activiteiten plaats zoals concerten, Open Monumentendag-activiteiten en workshops.

“Dat wijdse gevoel begint al vanaf de laatste afslag van de snelweg. Zodra ik hun oprijlaan inrij, dan begin ik direct te genieten.”

See Our Story

Duurzaam

Duurzaamheid nemen we serieus bij de Wilbrinkshof.

Tijdens het herstellen van alle monumentale gebouwen op het perceel, hebben we geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen en duurzame energie. Met als resultaat een energie label A, uniek voor een rijksmonument. Onze stroom wordt opgewekt door 30 zonnepanelen.

Onze moestuin is biologisch en we kopen zo veel mogelijk streek- en biologische producten in. In de monumentale tuin gebruiken we zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen, indien nodig biologisch.